Jongeren hebben de toekomst

BGS&S ging op 1 januari 2007 officieel van start. Oprichter en directeur is Roger D. Casper, gepokt en gemazeld in de markt van grafische afwerkmachines. Hij brengt meer dan twintig jaar ervaring uit de grafische industrie met zich mee: Allround grafisch technicus, onderhoudstechnicus en docent Afwerktechniek op het Grafisch Lyceum te Amsterdam.

De markt voor onderhoud aan grafische afwerkmachines is competitief. Daarbij dreigt er in de toekomst een groot tekort aan grafische vakmensen te ontstaan die in staat zijn onderhoud te plegen op alle onderdelen van een machine. Denk aan alle werktuigbouwkundige aspecten, maar ook aan besturings- en aandrijftechniek en aan elektronica.

Alleen grote bedrijven kunnen het zich permitteren om jongeren voor dit lastige, maar boeiende vak op te leiden. Met zijn ervaring als docent Grafische Afwerktechniek in het achterhoofd bedacht Roger Casper dat dit ook anders kan. Hij laat een klein aantal enthousiaste leerlingen meelopen zodat zij het vak onder de knie te krijgen. Afwisselend werken ze in de werkplaats van BGS&S, om dan weer in actie te komen bij klanten op de werkvloer.

Die werkwijze is mogelijk doordat BGS&S werkt met onderhoudscontracten en freelance overeenkomsten met de jonge technici. Zonder zware overhead komt de bedrijfstak zo aan goed opgeleide jongeren, terwijl tegelijkertijd de kosten voor de opdrachtgevers beperkt blijven.

Meer weten? Klik [hier] om een e-mailtje te sturen.

Wij hebben ervaring met de volgende merken

Omron MBO num palamides perfecta kba